Krevety na víně a česneku


Doba přípravy: 25 minut

Krevety omyjeme a osušíme (máme-li mražené, necháme je nejprve povolit). Česnek oloupeme a prolisujeme. Krevety vhodíme na hlubší pánev s rozpáleným olivovým olejem a po chvíli přidáme i prolisovaný česnek a hrubě mleté chilli. Zalijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Necháme dusit na přímém ohni, dokud krevety nezrůžoví a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Na závěr ke krevetám vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, popř. jiné oblíbené bylinky. Podáváme ihned – například s čerstvým pečivem.

400 g loupané krevety (mohou být i zmražené)
5 stroužek česnek
4 lžíce olivový olej
 trochu hrubě mleté chilli
1 dl bílé víno
  sůl
  bílý pepř
1/2 ks šťáva z citronu
  zelená petrželka nebo jiné čerstvé bylinky