Doba přípravy: 25 minut
Krevety omyjeme a osušíme (máme-li mražené, necháme je nejprve povolit). Česnek oloupeme a prolisujeme. Krevety vhodíme na hlubší pánev s rozpáleným olivovým olejem a po chvíli přidáme i prolisovaný česnek a hrubě mleté chilli. Zalijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Necháme dusit na přímém ohni, dokud krevety nezrůžoví a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Na závěr ke krevetám vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, popř. jiné oblíbené bylinky. Podáváme ihned – například s čerstvým pečivem.
400 g | loupané krevety (mohou být i zmražené) |
5 stroužek | česnek |
4 lžíce | olivový olej |
trochu | hrubě mleté chilli |
1 dl | bílé víno |
sůl | |
bílý pepř | |
1/2 ks | šťáva z citronu |
zelená petrželka nebo jiné čerstvé bylinky |