
Doba přípravy: 25 minut
Krevety omyjeme a osušíme (máme-li mražené, necháme je nejprve povolit). Česnek oloupeme a prolisujeme. Krevety vhodíme na hlubší pánev s rozpáleným olivovým olejem a po chvíli přidáme i prolisovaný česnek a hrubě mleté chilli. Zalijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Necháme dusit na přímém ohni, dokud krevety nezrůžoví a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Na závěr ke krevetám vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, popř. jiné oblíbené bylinky. Podáváme ihned – například s čerstvým pečivem.
| 400 g | loupané krevety (mohou být i zmražené) |
| 5 stroužek | česnek |
| 4 lžíce | olivový olej |
| trochu | hrubě mleté chilli |
| 1 dl | bílé víno |
| sůl | |
| bílý pepř | |
| 1/2 ks | šťáva z citronu |
| zelená petrželka nebo jiné čerstvé bylinky |
