Doba přípravy: 35 minut
Obě mouky smícháme s kypřicím práškem do pečiva, cukrem a solí. Vejce rozšleháme s kysaným mlékem a rozehřátým (ne však horkým!) máslem. Vše spojíme dohromady, aby nám vzniklo vláčné těsto. To poté nalijeme do formy či malého pekáčku, které jsme předtím vyložili pečicím papírem a případně ještě potřeli trochou oleje. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut. (Špejlí přitom vyzkoušíme, zda je kukuřičný chléb uvnitř upečený.) Hotový kukuřičný chléb je výborný například k chillli s masem (chilli con carne) – náš recept na tento původně mexický pokrm naleznete ZDE
1 hrnek | hrubá kukuřičná mouka |
1 hrnek | hladká mouka |
1 ks | kypřící prášek do pečiva |
2 lžíce | krupicový cukr |
sůl | |
2 ks | vejce |
1 hrnek | kysané mléko |
3 lžíce | máslo |
olej (na vytření formy) |