Kukuřičný chléb


Doba přípravy: 35 minut

Obě mouky smícháme s kypřicím práškem do pečiva, cukrem a solí. Vejce rozšleháme s kysaným mlékem a rozehřátým (ne však horkým!) máslem. Vše spojíme dohromady, aby nám vzniklo vláčné těsto. To poté nalijeme do formy či malého pekáčku, které jsme předtím vyložili pečicím papírem a případně ještě potřeli trochou oleje. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut. (Špejlí přitom vyzkoušíme, zda je kukuřičný chléb uvnitř upečený.) Hotový kukuřičný chléb je výborný například k chillli s masem (chilli con carne) – náš recept na tento původně mexický pokrm naleznete ZDE

1 hrnek hrubá kukuřičná mouka
1 hrnek hladká mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
2 lžíce krupicový cukr
  sůl
2 ks vejce
1 hrnek kysané mléko
3 lžíce máslo
  olej (na vytření formy)