Polévka s lososem a zeleninou


Doba přípravy: 30 minut

Filety z lososa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Rybu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme ji chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme mrkev a řapíkatý celer na kolečka a rozehřejeme máslo na pánvi. Nejprve na něm necháme zesklovatět a mírně osmahnout pokrájenou cibuli, pak přidáme mrkev, řapíkatý celer, kuličky nového koření i fazolky. Mícháme a smažíme asi 10 minut, poté zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme přijít k varu, přidáme kousky lososa a krátce na mírném ohni povaříme (dalších zhruba 10 minut). Podle potřeby polévku ještě dosolíme a podáváme ozdobené čerstvou zelenou petrželkou.

300 g losos (filety)
  sůl
  mletý bílý pepř
2 lžíce citronová šťáva
2 ks mrkev
150 g řapíkatý celer
 kousek máslo
6 kulička nové koření
150 g zelené fazolky (mražené nebo v plechovce)
1 l zeleninový vývar (může být i z kostky)
  čerstvá zelená petrželka na ozdobu