Doba přípravy: 30 minut
Filety z lososa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Rybu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme ji chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme mrkev a řapíkatý celer na kolečka a rozehřejeme máslo na pánvi. Nejprve na něm necháme zesklovatět a mírně osmahnout pokrájenou cibuli, pak přidáme mrkev, řapíkatý celer, kuličky nového koření i fazolky. Mícháme a smažíme asi 10 minut, poté zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme přijít k varu, přidáme kousky lososa a krátce na mírném ohni povaříme (dalších zhruba 10 minut). Podle potřeby polévku ještě dosolíme a podáváme ozdobené čerstvou zelenou petrželkou.
300 g | losos (filety) |
sůl | |
mletý bílý pepř | |
2 lžíce | citronová šťáva |
2 ks | mrkev |
150 g | řapíkatý celer |
kousek | máslo |
6 kulička | nové koření |
150 g | zelené fazolky (mražené nebo v plechovce) |
1 l | zeleninový vývar (může být i z kostky) |
čerstvá zelená petrželka na ozdobu |