
Doba přípravy: 30 minut
Filety z lososa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Rybu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme ji chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme mrkev a řapíkatý celer na kolečka a rozehřejeme máslo na pánvi. Nejprve na něm necháme zesklovatět a mírně osmahnout pokrájenou cibuli, pak přidáme mrkev, řapíkatý celer, kuličky nového koření i fazolky. Mícháme a smažíme asi 10 minut, poté zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme přijít k varu, přidáme kousky lososa a krátce na mírném ohni povaříme (dalších zhruba 10 minut). Podle potřeby polévku ještě dosolíme a podáváme ozdobené čerstvou zelenou petrželkou.
| 300 g | losos (filety) | 
| sůl | |
| mletý bílý pepř | |
| 2 lžíce | citronová šťáva | 
| 2 ks | mrkev | 
| 150 g | řapíkatý celer | 
| kousek | máslo | 
| 6 kulička | nové koření | 
| 150 g | zelené fazolky (mražené nebo v plechovce) | 
| 1 l | zeleninový vývar (může být i z kostky) | 
| čerstvá zelená petrželka na ozdobu | 
