Karlovarské knedlíky


Doba přípravy: 60 minut

Rohlíky si nakrájíme na kostičky zhruba 1×1 cm. Zalijeme je dostatečným množstvím mléka (raději lijte méně, dolít mléko můžeme vždycky) a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše promícháme rukama a ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Chvíli počkáme až se rohlíky rozmáčí, ale pozor těsto by mělo být raději tužší, protože z něj potřebujeme vytvarovat koule o velikosti tenisového míčku. Knedlíky vaříme v páře zhruba 30 minut. Skvěle se hodí ke GULÁŠIHOUBOVÉ OMÁČCE nebo ke svíčkové omáčce.

10 ks rohlíky (můžou být i celozrnné)
1 l mléko
3 ks vejce
1/4 ks máslo
  sůl
  pepř
  petrželka nebo jiné čerstvé bylinky