Voňavá horká čokoláda


Doba přípravy: 20 minut

Mléko dáme do hrnce, přidáme kakao, třtinový cukr, badyán a celou skořici a přivedeme téměř k varu. Odstavíme z ohně a necháme asi 10 minut stát. Poté koření vyjmeme, opět zahřejeme a do nápoje nalámeme čokoládu. Za stálého míchání necháme čokoládu v nápoji zcela rozpustit. Hotovou horkou čokoládu přelijeme do hrnků a ihned podáváme.

Poznámka: K čokoládě servírujte některé hotové cookies (sušenky) – například s kousky hořké čokolády, s bílou čokoládou a brusinkami, nebo s lískooříškovým krémem. Je to vynikající kombinace!

1 l mléko
2 lžíce kakao
  třtinový cukr (dle chuti)
2 ks badyán
2 ks skořice celá
200 g kvalitní čokoláda