Doba přípravy: 30 minut
Z poloviny chlebových plátků okrájíme kůrku. Nakrájíme na kousky, opečeme nasucho na pánvi a zalijeme pivem. Necháme odstát a rozmícháme. Druhou polovinu chleba nakrájíme na kostičky a na pánvičce nebo na plechu v troubě nasucho opečeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme v hrnci cibuli, přelijeme vývarem a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru přilijeme směs piva a chleba, dochutíme solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem. Do hotové polévky přimícháme rozšlehaná vejce a povaříme další asi tři minuty. Polévku rozdělíme na jednotlivé porce a ozdobíme nasekanou petrželkou a opečeným chlebem.
Autor receptu: Ilona Smetanová
Foto: www.czechtourism.cz
6-8 plátek | starší tmavý chléb |
500 ml | pivo |
1 ks | menší cibule |
2 stroužek | česnek |
1 lžíce | sádlo nebo máslo |
1 l | hovězí vývar |
sůl | |
pepř | |
kmín | |
3 ks | vejce |
čerstvá petrželka |