Doba přípravy: 20 minut
Rozmixujeme sýr, citronovou šťávu, kopr a kapary. Vzniklou směsí potřeme plátky veky (část pomazánky si přitom ještě necháme) a nahoru položíme plátek lososa. Ozdobíme kolečky červené cibule, do níž nastříkáme zbytek pomazánky. Ozdobíme čerstvým koprem s nasekanou zelenou petrželkou a můžeme servírovat.
Poznámka: Místo čerstvého kopru můžeme mimo sezónu použít i kopr v sladkokyselém nálevu Dle Gusta
200 g | krémový sýr (např. Lučina) |
2 lžičky | citronová šťáva |
1 lžíce | kopr |
1 lžička | slité kapary |
12 plátek | bílá veka (nebo bageta) |
180 g | uzený losos |
1 ks | malá červená cibule |
kousky citronu na ozdobu | |
čerstvý kopr a nasekaná pažitka na ozdobu |