Bramborový dortík plněný zeleninou a tuňákem


Doba přípravy: 45 minut

Brambory očistíme, omyjeme (neloupeme) a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na rozpuštěném másle osmažíme cibulku dorůžova a poté přihodíme i nasekaný česnek. Po pár minutách přidáme sterilovaný hrášek s kukuřicí (včetně nálevu), nasekanou chilli papričku a tuňáka. Necháme odpařit tekutinu. Poté vmícháme na kousky pokrájené vařené vejce, majonézu s hořčicí a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Uvařené brambory slijeme a ještě horké oloupeme. Přilijeme k nim trochu mléka a rozšťoucháme je šťouchadlem. Na talíř si připravíme kulaté formičky – do spodní třetiny dáme rozšťouchané brambory, doprostřed zeleninovo-tuňákovou směs a navrch opět brambory. Podle chuti ozdobíme černými olivami s petrželkou a můžeme podávat jako výborný předkrm.

4 ks brambor
1 lžíce máslo
1 ks cibule
5 stroužek česnek
1 konzerva sterilovaný hrášek s karotkou
1 ks chilli paprička
200 g tuňák v olivovém oleji
 trochu mléko
1 ks natvrdo uvařené vejce
3 lžíce majonéza
1 lžička hořčice
  sůl
  mletý pepř
1 ks šťáva z limetky
  černé olivy
  petrželka na ozdobu (nemusí být)