Doba přípravy: 45 minut
Brambory očistíme, omyjeme (neloupeme) a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na rozpuštěném másle osmažíme cibulku dorůžova a poté přihodíme i nasekaný česnek. Po pár minutách přidáme sterilovaný hrášek s kukuřicí (včetně nálevu), nasekanou chilli papričku a tuňáka. Necháme odpařit tekutinu. Poté vmícháme na kousky pokrájené vařené vejce, majonézu s hořčicí a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Uvařené brambory slijeme a ještě horké oloupeme. Přilijeme k nim trochu mléka a rozšťoucháme je šťouchadlem. Na talíř si připravíme kulaté formičky – do spodní třetiny dáme rozšťouchané brambory, doprostřed zeleninovo-tuňákovou směs a navrch opět brambory. Podle chuti ozdobíme černými olivami s petrželkou a můžeme podávat jako výborný předkrm.
4 ks | brambor |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
5 stroužek | česnek |
1 konzerva | sterilovaný hrášek s karotkou |
1 ks | chilli paprička |
200 g | tuňák v olivovém oleji |
trochu | mléko |
1 ks | natvrdo uvařené vejce |
3 lžíce | majonéza |
1 lžička | hořčice |
sůl | |
mletý pepř | |
1 ks | šťáva z limetky |
černé olivy | |
petrželka na ozdobu (nemusí být) |