
Doba přípravy: 45 minut
Brambory očistíme, omyjeme (neloupeme) a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na rozpuštěném másle osmažíme cibulku dorůžova a poté přihodíme i nasekaný česnek. Po pár minutách přidáme sterilovaný hrášek s kukuřicí (včetně nálevu), nasekanou chilli papričku a tuňáka. Necháme odpařit tekutinu. Poté vmícháme na kousky pokrájené vařené vejce, majonézu s hořčicí a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Uvařené brambory slijeme a ještě horké oloupeme. Přilijeme k nim trochu mléka a rozšťoucháme je šťouchadlem. Na talíř si připravíme kulaté formičky – do spodní třetiny dáme rozšťouchané brambory, doprostřed zeleninovo-tuňákovou směs a navrch opět brambory. Podle chuti ozdobíme černými olivami s petrželkou a můžeme podávat jako výborný předkrm.
| 4 ks | brambor |
| 1 lžíce | máslo |
| 1 ks | cibule |
| 5 stroužek | česnek |
| 1 konzerva | sterilovaný hrášek s karotkou |
| 1 ks | chilli paprička |
| 200 g | tuňák v olivovém oleji |
| trochu | mléko |
| 1 ks | natvrdo uvařené vejce |
| 3 lžíce | majonéza |
| 1 lžička | hořčice |
| sůl | |
| mletý pepř | |
| 1 ks | šťáva z limetky |
| černé olivy | |
| petrželka na ozdobu (nemusí být) |
