Doba přípravy: 15 minut
Nejprve si smícháme oba druhy cukrů s mletými mandlemi a pomerančovou kůrou. Do sypké směsi vklepneme a důkladně vmícháme vejce i žloutek. Poté přidáme oloupaný a nahrubo nastrouhaný zázvor a pomerančovou šťávu. Mícháme dál, dokud hmota není zcela poddajná. (V případě, že by byla řídká, přidáme ještě trochu cukru. V opačném případě přidáme trochu pomerančové šťávy.)
Poznámka: Pokud chceme udělat klasický sladký marcipán, v receptu vynecháme zázvor.
175 g | krupicový cukr |
175 g | moučkový cukr |
250 g | mleté loupané mandle |
1 ks | vejce |
1 ks | žloutek |
1 ks | kůra z chemicky neošetřeného citronu |
1 ks | šťáva z chemicky neošetřeného citronu |
kousek | zázvor |