Doba přípravy: 50 minut
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme spolu s chilli papričkami a červenou kari pastou na olivovém oleji. Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku a přivedeme k varu. Na druhé pánvi si mezitím osmahneme na plátky pokrájené kuřecí maso, přidáme ho do omáčky a vše asi 5 minut povaříme. Osolíme (jemně – rybí omáčka je velmi slaná!), přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor s citronovou trávou (to v případě, že máme sušený svazek) a zelený hrášek (nemusí však být). Ještě chvilku povaříme. Na závěr ozdobíme lístky čerstvé bazalky, případně čerstvou citronovou trávou. Thajské kuřecí kari podáváme s rýží.
Poznámka: Vyzkoušejte kuřecí kari například v kombinaci s naší kokosovou rýží se smaženou cibulkou – recept na ni naleznete ZDE
1 ks | cibule |
2 ks | malá chilli paprička |
1 lžíce | červená kari pasta (k dostání ve skleničce v obchodech) |
4 lžíce | olivový olej (na cibuli a chilli papričky) |
500 ml | kokosové mléko |
3 lžíce | rybí omáčka |
500 g | kuřecí prsa |
4 lžíce | olivový olej (na kuřecí maso) |
sůl | |
kousek | čerstvý zázvor |
citronová tráva (může být sušená nebo čerstvé lístky) | |
několik čerstvě vyloupaných hrášků | |
čerstvá bazalka |