Králičí paštika


Doba přípravy: 70 minut

Králičí maso dáme vařit do osolené vody spolu s cibulí, česnekem, novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a feferonkami. Když je králičí maso měkké, vývar scedíme. Poté maso obereme a spolu s bůčkem a vepřovým masem semeleme na masovém strojku. Přidáme rohlíky namočené v mléce, kostičky vyškvařené slaniny a žloutky. Směs promícháme, dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Naplníme do přesnídávkových skleniček, zavíčkujeme a zhruba hodinu sterilujeme. Králičí paštika skvěle chutná namazaná na čerstvý chléb.

Náš tip: Králičí vývar nevylévejte, můžeme z něj připravit chutnou polévku.

1 kg králičí hřbet
1 ks cibule
3 stroužek česnek
4 kulička nové koření
6 kulička pepř
cca 3 ks bobkový list
2 ks feferonka
150 g vepřový bůček
150 g libové vepřové maso
5 ks rohlík
1/4 l mléko
150 g slanina
3 ks žloutek
  mletá muškátový oříšek
  sůl
  pepř mletý