Bábovka pro diabetiky


Doba přípravy: 60 minut

Mouku s práškem do pečiva a stévií dáme do mísy. Promícháme, přidáme vejce, mléko a olej. Šlehačem vymícháme do hladkého těsta. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Těsto si rozdělíme na dvě části, přičemž do jedné vmícháme holandské kakao. Do formy nejprve nalijeme světlou část a poté opatrně i tu tmavou (doprostřed). Formu dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme zhruba 45 minut (zapíchnutím špejle zjistíme, je-li už bábovka upečená).

2 hrnky polohrubá mouka
1 sáček kypřicí prášek do pečiva
  trochu práškové nebo pár kapek tekuté stévie
3 ks vejce
1 hrnek nízkotučné mléko
1/4 hrnek olej
 trochu máslo nebo olej (na vymazání formy)
 trochu hrubá mouka nebo krupice (na vysypání formy)
1 lžíce holanské kakao