Doba přípravy: 60 minut
Mouku s práškem do pečiva a stévií dáme do mísy. Promícháme, přidáme vejce, mléko a olej. Šlehačem vymícháme do hladkého těsta. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Těsto si rozdělíme na dvě části, přičemž do jedné vmícháme holandské kakao. Do formy nejprve nalijeme světlou část a poté opatrně i tu tmavou (doprostřed). Formu dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme zhruba 45 minut (zapíchnutím špejle zjistíme, je-li už bábovka upečená).
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 sáček | kypřicí prášek do pečiva |
trochu práškové nebo pár kapek tekuté stévie | |
3 ks | vejce |
1 hrnek | nízkotučné mléko |
1/4 hrnek | olej |
trochu | máslo nebo olej (na vymazání formy) |
trochu | hrubá mouka nebo krupice (na vysypání formy) |
1 lžíce | holanské kakao |