Doba přípravy: 60 minut
Nejprve začneme přípravou falešného marcipánu: Sušené mléko a moučkový cukr prosejeme do misky. Přidáme med s vodou a mandlovým aroma a hmotu zpracujeme mokrýma rukama. Až se hmota spojí, přendáme ji na vál posypaný solamylem a dopracujeme dohladka. Poté si marcipán obarvíme nazeleno: Sypké cukrárenské želé nasypeme na vál a marcipán v něm vyválíme. Pořádně prohněteme, aby se barva dobře rozpustila. (Pokud máme sypkou potravinářskou barvu, rozředíme si ji nejprve v trošce neutrálního alkoholu – např. vodce – a poté ji zapracujeme do marcipánu. Alkohol vyprchá, ale voda by marcipán rozředila.) Nyní z marcipánu vytvarujeme prsty čarodějnice. Místo nehtu použijeme neloupanou mandli, kterou z jedné strany namočíme do husté čokolády a vtlačíme na konec zeleného prstu. Necháme zatuhnout a můžeme začít strašit… :o)
1/4 kg | sušené polotučné mléko |
1/2 kg | moučkový cukr |
3 vrchovatá lžíce | med |
2 lžíce | voda |
1 lžíce | mandlové aroma |
trochu | solamyl |
1 až 2 balíček | cukrárenské zelené želé (popř. trochu potravinářské zelené barvy) |