
Doba přípravy: 40 minut
Řepu si nastrouháme nadrobno, nebo jí vložíme do mixéru a rozmixujeme. Na másle si necháme zesklovatět cibulku a přidáme rýži a řepu. Vše zalijeme vínem a mícháme dokud se víno nevypaří. Poté přilíváme vývar, tak dlouho dokud není rýže uvařená. Nakonec vmícháme kousky másla a parmezánu. Dochutíme solí a podáváme s nastrouhaným parmezánem a bylinkami.
| 2 hnek | rýže parboiled |
| 1 ks | menší červená předvařená řepa |
| 4 dl | bílé víno |
| 2 ks | cibule |
| 1/2 l | vývar (může být zeleninový i masový) |
| 100 g | parmezán |
| 1/2 ks | máslo |
| sůl | |
| bylinky na ozdobu (např. bazalka, petrželka) |
