
Doba přípravy: 30 minut
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji ji osmahneme a po chvíli přidáme i najemno nasekaný česnek. Chvilku opékáme, poté zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme studeným vývarem (raději po částech a za stálého míchání). Přihodíme kuličky pepře a nového koření a necháme povařit. Koření vyndáme, omáčku rozmixujeme ručním mixerem a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a podáváme například k vařenému nebo uzenému masu.
| 1 ks | cibule |
| 3 lžíce | olivový olej |
| 6 stroužek | česnek |
| 3 lžíce | hladká mouka |
| 4 kulička | černý pepř |
| 4 kulička | nové koření |
| 2 hrnek | masový vývar |
| 1 hrnek | smetana |
| sůl |
