Gulášová polévka v chlebu


Doba přípravy: 80 minut

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nejprve pokrájenou cibuli a po chviličce přidáme i kostky masa. Obojí osmahneme dozlatova, poté přihodíme nasekaný česnek, na kostky pokrájené očištěné brambory s mrkví a celerem. Posypeme kmínem a mletou sladkou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké. Poté dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Těsně před podáváním naplníme do vydlabaného bochníčku chleba (střítkou můžeme ještě zahustit polévku) a podle chuti ozdobíme jarní cibulkou.

1/2 kg přední hovězí
 kousek sádlo
2 ks cibule
3 stroužek česnek
2 ks brambor
1 ks větší mrkev
 kousek bulva celeru
1 lžička kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
2 l voda
  sůl
  pepř mletý
1 lžička majoránka
  malý bochník chleba
  jarní cibulka (nemusí být)