Doba přípravy: 80 minut
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nejprve pokrájenou cibuli a po chviličce přidáme i kostky masa. Obojí osmahneme dozlatova, poté přihodíme nasekaný česnek, na kostky pokrájené očištěné brambory s mrkví a celerem. Posypeme kmínem a mletou sladkou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké. Poté dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Těsně před podáváním naplníme do vydlabaného bochníčku chleba (střítkou můžeme ještě zahustit polévku) a podle chuti ozdobíme jarní cibulkou.
1/2 kg | přední hovězí |
kousek | sádlo |
2 ks | cibule |
3 stroužek | česnek |
2 ks | brambor |
1 ks | větší mrkev |
kousek | bulva celeru |
1 lžička | kmín |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
2 l | voda |
sůl | |
pepř mletý | |
1 lžička | majoránka |
malý bochník chleba | |
jarní cibulka (nemusí být) |