
Doba přípravy: 15 minut
V misce rozmícháme vejce, která trochu rozředíme mlékem. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem. Plátek toustového chleba obalíme ve směsi vejce a mléka, na rozpálené pánvi jej opečeme z obou stran dozlatova a pak ještě horké obalíme ve skořicovém cukru. Na každý toust položíme ohřáté borůvky s džemem a ozdobíme ušlehanou smetanou. Ihned podáváme.
Poznámka: Ve Francii je tento pokrm nazýván „pain perdu“ (ztracený chléb), v anglicky mluvících zemích je pak toto jídlo známé jako „french toast“.
| 6 plátek | toustový chléb |
| 1 ks | vejce |
| 1 dl | plnotučné mléko |
| kousek | máslo |
| 1 lžíce | olivový olej |
| skořicový cukr | |
| čerstvé (popř. mražené) borůvky | |
| borůvkový džem | |
| smetana ke šlehání na ozdobu |
