Doba přípravy: 40 minut
Kuřecí řízky umyjte a nakrájejte na malé kousky, přidejte koření na kuře (dle chuti) a olivový olej. Pro výraznější chuť nechte vzniklou směs alespoň čtvrt hodiny proležet v ledničce. Poté restujte na pánvi čtvrt hodiny. Dochuťte pepřem a solí.
Jsou-li už kuřecí kousky dostatečně orestované, přidejte k nim oloupané, vypeckované a nakrájené liči. Aby ovoce neztratilo svou chuť, nenechávejte ho příliš dlouho restovat – jen několik minut. Poté přidejte trochu bílého vína a pokrm je hotový.
Kuřecí kousky s liči lze servírovat s různými druhy rýže či čínskými nudlemi.
500 g | kuřecí řízky (prsa) |
300 g | liči |
1 až 2 dl | bílé víno |
2 lžíce | olivový olej |
grilovací koření | |
sůl | |
pepř |