Doba přípravy: 30 minut
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a nakrájíme nebo nalámeme na dílky. Vložíme je do kastrolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou, mírně osmahnutou cibuli, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme například s hovězím masem a vařenými brambory.
700 g | zelené fazolky |
sůl | |
3 lžíce | máslo |
3 lžička | polohrubá mouka |
2 ks | středně velká cibule |
1 šálek | kysaná smetana |
1/2 lžička | mletá paprika |