
Doba přípravy: 60 minut
Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přilijeme vlažné mléko, přisypeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a citronovou kůrou. Bílky ušleháme do pěny a jemně je vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a pekáček nebo formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto na bublaninu přendáme do formy na pečení a poklademe připravenými půlkami meruněk. Pečeme asi 35 minut, poté vyndáme a podle chuti pocukrujeme. Podáváme ke kávě nebo čaji.
| 1 kg | zralé meruňky |
| 250 g | máslo |
| 200 g | moučkový cukr |
| 5 ks | žloutek |
| 2 dl | mléko |
| 370 g | polohrubá mouka |
| 1 ks | kypřící prášek do pečiva |
| 1 lžička | citronová kůra z chemicky neošetřeného (bio) citronu |
| 5 ks | bílek |
| tuk na vymazání formy | |
| mouka na vysypání formy | |
| moučkový cukr na pocukrování |
