Domácí pikantní klobásky Chorizo


Doba přípravy: 21 minut

Vepřové maso a špek nakrájíme na malinké kostičky. Česnek oloupeme a propasírujeme. Všechny ingredience (mimo vepřových střev) dáme do mísy, kde je dobře promícháme a zakryté dáme uležet do ledničky (nejlépe přes noc). Druhý den klobáskovou směs naplníme do vepřových střev (na masovém mlýnku s nástavcem) a klobásky pověsíme na 3 dny do spíže k usušení. Usušené klobásky skladujeme v ledničce, kde nám vydrží po mnoho týdnů. Konzumujeme samotné nebo přidáváme do jídel.

Poznámka: Vyzkoušejte v tomto receptu pikantní klobásky zvané Chorizo, které si můžete udělat doma sami – recept přinášíme ZDE

450 g libové vepřové maso
280 g špek
3 stroužek česnek
1 lžička sůl
1/2 lžička cukr
1/2 lžička mletý pepř
1/2 lžička římský kmín
1/2 lžička mletý koriandr
2 lžíce sladká paprika
1/2 lžička chilli
4 lžíce červené víno
1 lžička solící směs Pragada (k dostání v prodejnách řeznických potřeb)
  vepřová střeva (na naplnění klobásek)