
Doba přípravy: 21 minut
Vepřové maso a špek nakrájíme na malinké kostičky. Česnek oloupeme a propasírujeme. Všechny ingredience (mimo vepřových střev) dáme do mísy, kde je dobře promícháme a zakryté dáme uležet do ledničky (nejlépe přes noc). Druhý den klobáskovou směs naplníme do vepřových střev (na masovém mlýnku s nástavcem) a klobásky pověsíme na 3 dny do spíže k usušení. Usušené klobásky skladujeme v ledničce, kde nám vydrží po mnoho týdnů. Konzumujeme samotné nebo přidáváme do jídel.
Poznámka: Vyzkoušejte v tomto receptu pikantní klobásky zvané Chorizo, které si můžete udělat doma sami – recept přinášíme ZDE
| 450 g | libové vepřové maso |
| 280 g | špek |
| 3 stroužek | česnek |
| 1 lžička | sůl |
| 1/2 lžička | cukr |
| 1/2 lžička | mletý pepř |
| 1/2 lžička | římský kmín |
| 1/2 lžička | mletý koriandr |
| 2 lžíce | sladká paprika |
| 1/2 lžička | chilli |
| 4 lžíce | červené víno |
| 1 lžička | solící směs Pragada (k dostání v prodejnách řeznických potřeb) |
| vepřová střeva (na naplnění klobásek) |
