Doba přípravy: 20 minut
Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.
400 g | tuňák |
1 lžíce | dijonská hořčice |
1 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | citronová šťáva |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
2 lžíce | sezamová semínka(směs bílých a tmavých) |
list zeleného salátu na ozdobu | |
plátek citronu na ozdobu |