Doba přípravy: 20 minut
V misce si smícháme med, citronovou šťávu, tuzemák a mletou skořici. Banány oloupeme, zalijeme medovou směsí a necháme chvíli odležet. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo a banány v něm opečeme po obou stranách. Opečené banány poklademe na talíře, přidáme vanilkovou zmrzlinu a čerstvé či rozmrazené jahody. Vše pokapeme rozpuštěnou čokoládovou polevou nebo sirupem a podle chuti ještě pocukrujeme. Ozdobíme šlehačkou a podle možností i čerstvou mátou. Ihned podáváme.
2 lžíce | med |
1 ks | šťáva z citronu |
4 lžíce | tuzemák |
1/2 lžíce | mletá skořice |
4 ks | banán |
kousek | máslo |
vanilková zmrzlina | |
čerstvé (popř. mražené) jahody | |
šlehačka | |
čokoládový sirup nebo poleva | |
čerstvá máta na ozdobu (nemusí být) |