Pečený banán se zmrzlinou


Doba přípravy: 20 minut

V misce si smícháme med, citronovou šťávu, tuzemák a mletou skořici. Banány oloupeme, zalijeme medovou směsí a necháme chvíli odležet. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo a banány v něm opečeme po obou stranách. Opečené banány poklademe na talíře, přidáme vanilkovou zmrzlinu a čerstvé či rozmrazené jahody. Vše pokapeme rozpuštěnou čokoládovou polevou nebo sirupem a podle chuti ještě pocukrujeme. Ozdobíme šlehačkou a podle možností i čerstvou mátou. Ihned podáváme.

2 lžíce med
1 ks šťáva z citronu
4 lžíce tuzemák
1/2 lžíce mletá skořice
4 ks banán
 kousek máslo
  vanilková zmrzlina
  čerstvé (popř. mražené) jahody
  šlehačka
  čokoládový sirup nebo poleva
  čerstvá máta na ozdobu (nemusí být)