Francouzský toust s krémovým sýrem a jahodami


Doba přípravy: 15 minut

Každý plátek toustového chleba nejprve válečkem rozválíme na pouze několik milimetrů silnou placičku. Tu poté pomažeme vždy lžící krémového sýra, necháváme pár milimetrů místo na každém okraji, aby sýr nevytékal. Jahody pokrájíme na malé kousky a naskládáme na sýr. Chléb opatrně smotáme do ruličky, pokud nám nechce držet, můžeme si pomoci párátkem, které ovšem po smažení nezapomeneme vyndat. V jedné misce si rozmícháme vajíčko, do hlubokého talíře nasypeme skořicový cukr. Smotaný chléb obalíme ve vajíčku, poté ve skořicovém cukru. Pro silnější a křupavější vrstvu můžeme proces ještě jednou zopakovat. Na pánvi necháme rozehřát máslo a obalené ruličky necháme pozvolna do zlatova upéct. Ihned podáváme.

4 plátky toustový chléb
1 ks vejce
2 balíčky skořicový cukr
1 lžíce máslo
4 až 5 lžíce krémový sýr
4 ks velké jahody