Frankfurtská polévka


Doba přípravy: 50 minut

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli ke které přidáme na kostičky nakrájené brambory a nakrájené párky. Zasypeme moukou a sladkou červenou paprikou a zprudka osmažíme. Dejte si pozor, aby vám paprika nezhořkla.  Zalijeme vývarem a vaříme dokud nejsou brambory hotové. Dochutíme solí a pepřem a přidáme mléko nebo sladkou smetanu. Pokud máte rádí pikantní jídla, můžete přidat jednu chilli papričku na chuť. Ozdobíme čerstvě nakrájenou petrželkou.

Poznámka: Vyzkoušejte tuto frankfurtskou polévku se slanými krekry – je to skvělá kombinace!

2 ks větší brambor
3 ks kvalitní párek
2 lžíce sladká mletá paprika
3 lžíce sádlo
  hladká mouka
1 a 1/2 l vývar
  mléko nebo sladká smetana
  sůl
  pepř
1 ks větší cibule
  petrželka na ozdobu
1 ks chilli paprička