Doba přípravy: minut
Bulky podélně rozkrojíme. Na pánvi zvolna rozpálíme asi jednu lžíci másla a obě poloviny z vnitřní strany dozlatova opečeme. Mezitím si omyjeme polníček a pokrájíme balkánský sýr na menší kostičky. Jakmile se houstičky opečou, ještě je zlehka pomažeme trochou másla. Poté na spodní stranu naaranžujeme hrst polníčku, na něj plátky sušených rajčat a završíme několika kostičkami balkánského sýra. Přiklopíme horní částí bulky a můžeme podávat.
Poznámka: Zapojte trošku fantazie a experimentujte s nejrůznějšími přísadami, jako je například uzený losos a krémový sýr nebo pečené papriky.
2 ks | bulky (ideálně menší a celozrnné, mají pevnější strukturu) |
kousek | máslo |
2 hrsti | salát polníček |
4 ks | sušená rajčata naložená v oleji |
50 g | balkánský sýr |