Špenátová omeleta


Doba přípravy: 30 minut

Špenát dáme do trošky vody a necháme jej 3 až 5 minut povařit. Poté necháme okapat a vychladnout. Mezitím si rozšleháme vejce se smetanou a přidáme k nim prolisovaný česnek s trochou soli, mletého pepře a nastrouhaného muškátového oříšku. Promícháme se špenátem a vzniklou směs nalijeme naběračkou na pánvičku s rozpáleným olejem. Omelety opečeme z obou stran dozlatova a ihned podáváme.

Poznámka: Místo části špenátu můžeme použít také nasekanou pažitku.

150 g špenát (může být i mražený listový, protlak raději ne)
5 až 6 ks vejce
4 lžíce smetana ke šlehání
2 stroužek česnek
  sůl
  pepř mletý
  muškátový oříšek (strouhaný)
  olej na smažení