
Doba přípravy: 120 minut
Z části vlažného mléka a rozdrobeného droždí si připravíme kvásek, v druhé části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce, mleté mandle, strouhanou citronovou kůru a špetku soli. Přidáme mléko s medem, kvásek, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout (těsto by mělo za tuto dobu zvojnásobit svůj objem). Potom těsto znovu vypracujeme a vložíme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Znovu necháme kynout zhruba 40 minut. Dáme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Poznámka: Tento dezert se v Itálii peče zpravidla o Vánocích, a to ve speciální vysoké formě vyložené pečicím papírem.
| 1/2 kg | hladká mouka | 
| 30 g | droždí | 
| 220 ml | mléko | 
| 100 ml | med | 
| 4 lžíce | rozinky | 
| 4 lžíce | kandované ovoce | 
| 4 lžíce | mleté mandle | 
| 1 lžíce | strouhaná citronová kůra | 
| 1 špetka | sůl | 
| 4 ks | žloutek | 
| 3 lžíce | máslo | 
| tuk na vymaštění pekáče | |
| mouka na vysypání pekáče | |
| 1 ks | vanilkový cukr | 
