Domácí bazalkové ravioly


Doba přípravy: 60 minut

Na těsto: 1/2 kg hladké mouky, 4 vejce, hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje, trochu soli, několik piniových oříšků (nemusí být)

Náplň: 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g slaniny, 4 stroužky česneku, 300 g mletého masa, 2 rajčata, trochu červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu tymiánu

Nejprve si připravíme těsto na ravioly: Na vál dáme hladkou mouku a do důlku uprostřed rozklepneme vejce. Zvlášť v hmoždíři si utřeme bazalku s olivovým olejem, trochou soli a podle možností i s piniovými oříšky. Toto bazalkové pesto smícháme s hladkou moukou a vejci. Vzniklé těsto necháme alespoň hodinu odležet v chladu. Mezitím se pustíme do přípravy náplně: Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli se slaninou. Poté přidáme nasekaný česnek a mleté maso. Za stálého míchání smažíme, poté přidáme drobně pokrájená rajčata a zalijeme červeným vínem. Dusíme asi 10 minut do úplného vyvaření tekutiny. Masovou směs dochutíme solí, mletým pepřem a trochou tymiánu. Nyní si vezmeme polovinu odleželého těsta a vyválíme ho na tenkou placku. Rádýlkem si naznačíme čtverečky a na každý dáme poměrnou část připravené masové směsi. Přiklopíme druhým vyváleným plátem, přitlačíme k sobě a čtverečky dorozkrájíme. Pečlivě pak každou raviolu uzavřeme. Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, osolíme ji a ravioly vaříme asi 5 minut (podle velikosti) na skus. Scedíme, ihned přendáme na talíře a servírujeme se strouhaným parmazánem.

1/2 kg hladká mouka
4 ks vejce
  hrst čerstvé bazalky
2 lžíce olivový olej
  sůl
  několik piniových oříšků (nemusí být)