Těstoviny s krevetami a kokosovým mlékem


Doba přípravy: minut

Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme krevety. Pokud máme krevety již předvařené, postačí jim jen pár minut, pokud ne, restujeme chvíli déle, až jsou dokonale růžové a voní. Krevety osolíme, opepříme a případně přidáme trochu chilli, pokud máme rádi pikantnější chutě. Přidáme limetkovou šťávu a med, promícháme a vlijeme kokosové mléko. Necháme pár minut prohřát a mezitím si scedíme těstoviny. Ty zamícháme do připravené směsi a ještě chvíli prohříváme a důkladně promícháváme, aby se chutě propojily. Ochutnáme a popřípadě dosolíme, opepříme, přidáme trochu chilli, limetkové šťávy nebo medu. Dozdobíme lístky bazalky.

500 g vyloupané krevety
500 g těstoviny (ideální jsou čerstvé těstoviny, například tagliatelle)
70 ml kokosové mléko
1 lžíce limetková šťáva
1 lžíce med
2 lžíce olivový nebo kokosý olej
4 ks lístky bazalky
  sůl
  pepř
 dle chuti chilli