
Doba přípravy: minut
Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme krevety. Pokud máme krevety již předvařené, postačí jim jen pár minut, pokud ne, restujeme chvíli déle, až jsou dokonale růžové a voní. Krevety osolíme, opepříme a případně přidáme trochu chilli, pokud máme rádi pikantnější chutě. Přidáme limetkovou šťávu a med, promícháme a vlijeme kokosové mléko. Necháme pár minut prohřát a mezitím si scedíme těstoviny. Ty zamícháme do připravené směsi a ještě chvíli prohříváme a důkladně promícháváme, aby se chutě propojily. Ochutnáme a popřípadě dosolíme, opepříme, přidáme trochu chilli, limetkové šťávy nebo medu. Dozdobíme lístky bazalky.
| 500 g | vyloupané krevety |
| 500 g | těstoviny (ideální jsou čerstvé těstoviny, například tagliatelle) |
| 70 ml | kokosové mléko |
| 1 lžíce | limetková šťáva |
| 1 lžíce | med |
| 2 lžíce | olivový nebo kokosý olej |
| 4 ks | lístky bazalky |
| sůl | |
| pepř | |
| dle chuti | chilli |
