
Doba přípravy: 15 minut
Sardinky a tuňáka (i s olejem) vyklopíme z plechovky do středně velké misky. Přidáme žervé, bílý jogurt a majonézu. Dále přihodíme cibuli posekanou nadrobno, česnek utřený se solí a dijonskou hořčici. Řádně promícháme. Vmícháme i najemno posekanou petrželku a podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na domácí chléb – recept na něj naleznete ZDE
| 1 plechovka | sardinky v oleji |
| 1 plechovka | tuňák v oleji nebo ve vlastní šťávě |
| 2 kelímek | termizovaný sýr žervé (160g) |
| 3 lžíce | bílý jogurt |
| 2 lžíce | majonéza |
| 1 ks | cibule |
| 1 stroužek | česnek |
| sůl | |
| 1 lžíce | dijonská hořčice |
| zelená petrželka |
