Rybí pomazánka ze sardinek a tuňáka


Doba přípravy: 15 minut

Sardinky a tuňáka (i s olejem) vyklopíme z plechovky do středně velké misky. Přidáme žervé, bílý jogurt a majonézu. Dále přihodíme cibuli posekanou nadrobno, česnek utřený se solí a dijonskou hořčici.  Řádně promícháme. Vmícháme i najemno posekanou petrželku a podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na domácí chléb – recept na něj naleznete ZDE

1 plechovka sardinky v oleji
1 plechovka tuňák v oleji nebo ve vlastní šťávě
2 kelímek termizovaný sýr žervé (160g)
3 lžíce bílý jogurt
2 lžíce majonéza
1 ks cibule
1 stroužek česnek
  sůl
1 lžíce dijonská hořčice
  zelená petrželka