Doba přípravy: 150 minut
Kachnu očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Osolíme ji zevnitř i zvenku, okmínujeme a dáme na pekáč. Podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme zhruba 2 hodiny při 170° Celsia. Mezitím si připravíme zelí: rozkrojíme jej, vyřízneme košťál a zelí nakrouháme na nudličky. Spaříme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Najemno pokrájenou cibuli osmahneme na trošce sádla, přidáme kmín a hladkou mouku a vzniklou zápražku dáme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme doměkka. Dochutíme cukrem, solí a vínem. Zelí servírujeme s dozlatova upečenou kachnou a domácími houskovými knedlíky.
1 ks | kachna |
sůl (na kachnu) | |
kmín (na kachnu) | |
400 g | zelí |
1 ks | větší cibule |
50 g | sádlo |
1 lžíce | celý kmín |
100 g | hladká mouka |
2 lžíce | cukr |
sůl | |
trochu | bílé víno |