
Doba přípravy: 30 minut
Růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme. Do hrnce nalijeme trochu vody a na napařováček (například na brambory) nasypeme růžičkovou kapustu. Přiklopíme pokličkou a vaříme doměkka přibližně 10 až 15 minut (aby však kapustičky zůstaly celé a nerozvařily se). Mezitím si pokrájíme slaninu na malé kousky a na olivovém oleji ji opečeme dozlatova. Poté k ní přidáme i nasekané pistáciové oříšky a také je trochu opražíme. Uvařené kapustičky dáme na talíř, přelijeme rozpuštěným máslem rozmíchaným se solí a posypeme osmahnutou slaninou s pistáciemi. Podáváme buď samotné nebo jako zeleninovou přílohu.
| 500 g | růžičková kapusta |
| 150 g | slanina |
| 1 lžíce | olivový olej |
| 100 g | vyloupané pistáciové oříšky |
| 2-3 lžíce | máslo |
| sůl |
