Doba přípravy: 30 minut
Slávky důkladně očistíme a necháme je odležet v ledové vodě. Na oleji si osmažíme na kolečka nakrájený česnek ke kterému přidáme nakrájená cherry rajčátka. Poté přidáme slávky a necháme chvíli podusit pod pokličkou. Až se slávky začnou otevírat přilijeme bílé víno a chilli papričky. Necháme ještě chvíli podusit. Slávky musí pustit vodu. Poté dosolíme a přidáme citronovou šťávu. Až budeme mít slávky stažené z plamene přidáme nakrájenou petrželku, promícháme a můžeme podávat s čerstvou bagetkou.
Dejte si pozor, na konzumování neotevřených slávek. Znamená to, že jsou zkažené.
1 kg | čerstvé slávky |
2 až 3 stroužek | česnek |
3 lžíce | olivový olej |
12 ks | cherry rajátka |
3 dl | bílé víno |
sůl | |
chilli papričky | |
1 až 2 hrst | čerstvá petrřelka |
1 až 2 ks | citron |