Námořnický grog


Doba přípravy: 10 minut


Dáme vařit vodu s kořením, citronovou kůrou a rozinkami. Smícháme se sirupem (nebo třtinovým cukrem či medem) a citronovou šťávou. Povaříme pár minut, poté koření vyndáme a nalijeme do silnostěnných sklenek na nožce (popř. skleněných hrníčků). Dolijeme rumem, sklenici ozdobíme plátkem citronu nebo pomeranče a ihned podáváme.

Poznámka: Věděli jste, že grog dostal jméno podle námořního admirála, kterému britští námořníci dali přezdívku Old Grog, což v hantýrce znamená rum ředěný vodou?

150 ml voda
 několik hřebíček (koření)
  skořice celá
  kousek citronové kůry (z bio citronu)
1 hrstička rozinky
2 cl cukrový sirup (lze nahradit hnědým třtinovým cukrem)
 trochu citronová šťáva
6 cl tuzemák