
Doba přípravy: 150 minut
Maso z divočáka očistíme a nakrájíme na kousky. Poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev, nasekaný česnek s chilli papričkou a chvíli ještě s masem restujeme. Poté přihodíme bobkový list, přidáme rajčatový protlak a přilijeme červené víno. Přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit asi 2 hodiny (průběžně mícháme a podle potřeby doléváme vodu). Když je maso z divočáka měkké, pokrm osolíme, opepříme a podle možností ozdobíme čerstvým libečkem (můžeme jej zamíchat i do masa). Jako přílohu podáváme chléb (případně toasty), vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Náš tip: Vyzkoušejte například česnekovou bramborovou kaši – recept naleznete ZDE
| 1 kg | maso z divočáka |
| hladká mouka | |
| 4 lžíce | olej |
| 2 ks | cibule |
| 2 ks | mrkev |
| 4 stroužek | česnek |
| 1 ks | chilli paprička |
| 4 ks | bobkový list |
| 1 ks | větší rajčatový protlak |
| 3 dl | červené víno |
| čerstvý libeček (nemusí být) |
