Tacos s mletým masem


Doba přípravy: 60 minut

Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku, hovězí maso, orestujeme a podlijeme hovězím vývarem, ochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme chilli. Necháme pozvolna dusit zhruba 45 minut. Tortilly můžeme buď zapéct v troubě dokřupava, nebo je pouze ohřát. Plníme čerstvými listy salátu, masovou směsí, nahrubo nasekanými rajčaty a zasypeme oblíbeným sýrem (eidam, gouda aj.) Podáváme s rajčatovou salsou nebo guacamole.

Náš tip: Podle chuti můžeme do masové směsi přidat kukuřici, černé olivy, fazole aj.

500 g hovězí mleté maso
250 ml hovězí vývar
1 ks cibule
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
2 ks rajče
2 stroužek česnek
  sůl
  pepř
  chilli
  olivový olej
12 ks kukuřičně tortilly
  sýr na strouhání

Rajčatová salsa

2 ks větší zralé rajče
1/2 ks šťáva z limetky
1 lžička nasekaný čerstvý koriandr
1 špetka sůl
  drcený černý pepř