Doba přípravy: 60 minut
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku, hovězí maso, orestujeme a podlijeme hovězím vývarem, ochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme chilli. Necháme pozvolna dusit zhruba 45 minut. Tortilly můžeme buď zapéct v troubě dokřupava, nebo je pouze ohřát. Plníme čerstvými listy salátu, masovou směsí, nahrubo nasekanými rajčaty a zasypeme oblíbeným sýrem (eidam, gouda aj.) Podáváme s rajčatovou salsou nebo guacamole.
Náš tip: Podle chuti můžeme do masové směsi přidat kukuřici, černé olivy, fazole aj.
500 g | hovězí mleté maso |
250 ml | hovězí vývar |
1 ks | cibule |
1 ks | červená paprika |
1 ks | zelená paprika |
2 ks | rajče |
2 stroužek | česnek |
sůl | |
pepř | |
chilli | |
olivový olej | |
12 ks | kukuřičně tortilly |
sýr na strouhání |
Rajčatová salsa
2 ks | větší zralé rajče |
1/2 ks | šťáva z limetky |
1 lžička | nasekaný čerstvý koriandr |
1 špetka | sůl |
drcený černý pepř |