
Doba přípravy: 60 minut
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku, hovězí maso, orestujeme a podlijeme hovězím vývarem, ochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme chilli. Necháme pozvolna dusit zhruba 45 minut. Tortilly můžeme buď zapéct v troubě dokřupava, nebo je pouze ohřát. Plníme čerstvými listy salátu, masovou směsí, nahrubo nasekanými rajčaty a zasypeme oblíbeným sýrem (eidam, gouda aj.) Podáváme s rajčatovou salsou nebo guacamole.
Náš tip: Podle chuti můžeme do masové směsi přidat kukuřici, černé olivy, fazole aj.
| 500 g | hovězí mleté maso |
| 250 ml | hovězí vývar |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | červená paprika |
| 1 ks | zelená paprika |
| 2 ks | rajče |
| 2 stroužek | česnek |
| sůl | |
| pepř | |
| chilli | |
| olivový olej | |
| 12 ks | kukuřičně tortilly |
| sýr na strouhání |
Rajčatová salsa
| 2 ks | větší zralé rajče |
| 1/2 ks | šťáva z limetky |
| 1 lžička | nasekaný čerstvý koriandr |
| 1 špetka | sůl |
| drcený černý pepř |
