Doba přípravy: minut
Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačky společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové teplotě a poté přes noc v lednici.
V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme pařížskou šlehačkou a navrch postrouháme tyčinku Margot. Vše necháme pár hodin proležet v lednici.
Foto: www.rodina.cz
440 ml | polohrubá mouka |
220 ml | cukr krupice |
110 ml | olej |
220 ml | vlažné mléko |
2 až 3 lžíce | kakao |
1 ks | prášek do pečiva |
3 ks | vejce |
1 ks | tyčinka Margot nebo jiná tyčinka podobné chuti |