Studený kuřecí salát


Doba přípravy: 60 minut

Grilované nebo pečené kuře zbavíme kůže, dobře obereme a maso nakrájíme nadrobno. Jogurt, smetanu, čatní a kari dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Do směsi vsypeme kuřecí maso (včetně šťávy, která z něj vytekla), dobře promícháme a necháme min. 2 hodiny odležet v lednici. Podáváme na ledovém salátu s čerstvým pečivem, nebo jako wrap s rajčaty a ledovým salátem.

TIP: Podle chuti můžeme do salátu přidat žampióny, olivy, kukuřici, šunku aj.

1 ks grilované nebo pečené kuře
250 ml bílý jogurt
4 lžíce kysaná smetana
1 lžíce cibulové čatní
1 lžíce mangové čatní
  kari pasta nebo kari
  sůl
  pepř
  citronová šťáva