Doba přípravy: 20 minut
Květák omyjeme a rozebereme na růžice. Dáme je vařit do osolené vroucí vody, kde je necháme asi 8 minut (nesmí být ale příliš měkké, aby se nezačaly rozpadat!). Poté si oloupeme a omyjeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. Ta dáme na pánvičku s olivovým olejem a restujeme po dobu asi 7 minut. Přidáme posekanou petrželku a propasírovaný česnek a necháme ještě provonět. Poté vypneme plotýnku, přidáme citronovou šťávu, mletou sladkou papriku, podle chuti drcené chilli, mletý římský kmín a sušený koriandr. Osolíme, opepříme a promícháme. Přihodíme uvařený květák a naposledy jemně promícháme. Podáváme samotné nebo jako přílohu například ke grilovanému masu.
1 ks | květák |
sůl | |
10 ks | mladá mrkev |
olivový olej | |
zelená petrželka | |
3 stroužek | česnek |
1 ks | šťáva z citronu |
1/2 lžička | metá sladká paprika |
trochu | drcené chilli (nemusí být) |
trochu | mletý římský kmín |
špetka | sušený koriandr |
sůl | |
pepř mletý |