Doba přípravy: 25 minut
Z medového melounu vydlabeme dužinu. Na olivový olej vhodíme pokrájenou cibuli, necháme ji mírně osmahnout a na poslední minutku přidáme i nasekaný česnek. Zalijeme bílým vínem, necháme chvilku vyvařit, přilijeme vodu (popř. vývar) a přidáme melounovou dužinu. Přivedeme k varu, povaříme asi 10 minut a poté vše rozmixujeme dohladka. Na závěr ochutíme solí a mletým pepřem. Hotovou medovou polévku nalijeme na talíře, kde ozdobíme šunkou. Ihned podáváme.
cca 300 g | medový meloun |
3 lžíce | olivový olej |
1 ks | cibule |
1 stroužek | česnek |
1 dl | bílé víno |
1 hrnek | voda nebo vývar |
sůl | |
pepř mletý | |
100 g | šunka (nejlépe parmská nebo šunka od kosti) |