
Doba přípravy: 25 minut
Z medového melounu vydlabeme dužinu. Na olivový olej vhodíme pokrájenou cibuli, necháme ji mírně osmahnout a na poslední minutku přidáme i nasekaný česnek. Zalijeme bílým vínem, necháme chvilku vyvařit, přilijeme vodu (popř. vývar) a přidáme melounovou dužinu. Přivedeme k varu, povaříme asi 10 minut a poté vše rozmixujeme dohladka. Na závěr ochutíme solí a mletým pepřem. Hotovou medovou polévku nalijeme na talíře, kde ozdobíme šunkou. Ihned podáváme.
| cca 300 g | medový meloun |
| 3 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | cibule |
| 1 stroužek | česnek |
| 1 dl | bílé víno |
| 1 hrnek | voda nebo vývar |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 100 g | šunka (nejlépe parmská nebo šunka od kosti) |
