Kuře s melounem a pomerančovou omáčkou


Doba přípravy: minut

Kuřecí plátky: 400 g kuřecích prsou, sůl, olivový olej, trochu sojové omáčky, mletý bílý pepř

Pomerančová omáčka: 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l kuřecího vývaru, 2 dl bílého vína, šťáva ze 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, kůra z chemicky neošetřeného citronu, sůl, asi 1 lžička cukru

Dále: 1/4 melounu (nejlépe se hodí oranžový typ Galia), několik listů zeleného salátu, pomeranč na ozdobu

Nejprve si připravíme kuřecí plátky: Kuřecí prsa omyjeme, opatrně naklepeme nožem (nesmí se potrhat!) a osolíme je z obou stran. Dáme do lednice asi na 10 minut odpočinout. Poté maso potřeme olivovým olejem smíchaným s trochou sojové omáčky a opepříme mletým bílým pepřem. Opět dáme do lednice, kde necháme asi hodinu marinovat. Marinované plátky poté ogrilujeme z obou stran dozlatova. Mezitím si připravíme pomerančovou omáčku: Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, ke které přilijeme kuřecí vývar s bílým vínem. Chvíli povaříme, poté přidáme pomerančovou a citronovou šťávu a jemně nastrouhanou kůru z citronu. Omáčku osolíme a podle chuti přisladíme. Nyní si pokrájíme meloun na plátky a odstraníme jádra. Naservírujeme jej na talíře, přidáme čerstvě ogrilované kuřecí plátky a přelijeme horkou pomerančovou omáčkou. Podáváme s omytými listy zeleného salátu, ozdobené čerstvým pomerančem.

Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například naše domácí hranolky z trouby – recept na ně máme ZDE

1/4 ks meloun (nejlépe typ Galia)
  zelený salát
  pomeranč na ozdobu

Kuřecí plátky

400 g kuřecí prsa
  sůl
  olivový olej
  sojová omáčka
  pepř bílý mletý

Pomerančová omáčka

1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
1/4 l kuřecí vývar
2 dl bílé víno
2 ks šťáva z pomeranče
1 ks šťáva z citronu
  kůra z chemicky neošetřeného citronu
  sůl
1 lžička cukr