Doba přípravy: minut
Kuřecí plátky: 400 g kuřecích prsou, sůl, olivový olej, trochu sojové omáčky, mletý bílý pepř
Pomerančová omáčka: 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l kuřecího vývaru, 2 dl bílého vína, šťáva ze 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, kůra z chemicky neošetřeného citronu, sůl, asi 1 lžička cukru
Dále: 1/4 melounu (nejlépe se hodí oranžový typ Galia), několik listů zeleného salátu, pomeranč na ozdobu
Nejprve si připravíme kuřecí plátky: Kuřecí prsa omyjeme, opatrně naklepeme nožem (nesmí se potrhat!) a osolíme je z obou stran. Dáme do lednice asi na 10 minut odpočinout. Poté maso potřeme olivovým olejem smíchaným s trochou sojové omáčky a opepříme mletým bílým pepřem. Opět dáme do lednice, kde necháme asi hodinu marinovat. Marinované plátky poté ogrilujeme z obou stran dozlatova. Mezitím si připravíme pomerančovou omáčku: Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, ke které přilijeme kuřecí vývar s bílým vínem. Chvíli povaříme, poté přidáme pomerančovou a citronovou šťávu a jemně nastrouhanou kůru z citronu. Omáčku osolíme a podle chuti přisladíme. Nyní si pokrájíme meloun na plátky a odstraníme jádra. Naservírujeme jej na talíře, přidáme čerstvě ogrilované kuřecí plátky a přelijeme horkou pomerančovou omáčkou. Podáváme s omytými listy zeleného salátu, ozdobené čerstvým pomerančem.
Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například naše domácí hranolky z trouby – recept na ně máme ZDE
1/4 ks | meloun (nejlépe typ Galia) |
zelený salát | |
pomeranč na ozdobu |
Kuřecí plátky
400 g | kuřecí prsa |
sůl | |
olivový olej | |
sojová omáčka | |
pepř bílý mletý |
Pomerančová omáčka
1 lžíce | máslo |
1 lžíce | hladká mouka |
1/4 l | kuřecí vývar |
2 dl | bílé víno |
2 ks | šťáva z pomeranče |
1 ks | šťáva z citronu |
kůra z chemicky neošetřeného citronu | |
sůl | |
1 lžička | cukr |